Най-малко 757 нелегални мигранти са задържани в различни части на Турция,

...
Най-малко 757 нелегални мигранти са задържани в различни части на Турция,
Коментари Харесай

Над 700 нелегални мигранти са задържани в Турция

Най-малко 757 нелегални мигранти са арестувани в разнообразни елементи на Турция, оповестяват силите за сигурност, представени от БГНЕС.

Военните заловили няколко групи с общо 534 нелегално влезнали на турска територия лица, в северозападната провинция Одрин. Имигрантите, които възнамерявали да прекосят границата, са арестувани и отведени в профилирани центрове за настаняване.

Сред задържаните са жители на Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Ирак, Иран, Сомалия, Либия, Тунис, Египет, Еритрея, Мароко, Алжир и Сирия. Турската брегова защита от своя страна е заловила 223 незаконни имигранти, бедстващи в лодки по крайбрежието на провинциите Айдън и Измир. Афганистанските и ирански жители планувани да прекосят Егейско море и тръгнали от Чешме, Кушадасъ и Дидим към най-близките гръцки острови.

Югоизточната ни съседка е една от главните насочни точки за бежанците, опитващи се да доближат Европа, изключително след началото на гражданската война в Сирия. През 2018 година на територията на източната ни съседка се намират 268 000 противозаконни имигранти, съгласно данните на вътрешното министерство на Анкара.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР